Είσοδος
Θεατρόφιλος
«ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ»
 
Γεωργία Παπαβασίλη 13/02/2012 11:29

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ».. ήθελα να το δω γιατί κάπου διάβασα ότι ήταν θεατρική διασκευή από την Τζένη Καρέζη και το είχε παίξει η ίδια μαζί με τον πατέρα Καζάκο το 1979.. ένας καημός που πάντα θα υπάρχει διότι την ίδια δεν είχα την ευτυχία να την δω να παίζει στην σκηνή κάποιου θεάτρου.. δεν γεννήθηκα σε οικογένεια που είχε σε εκτίμηση το θέατρο και άρα η ανακάλυψη του δρόμου που οδηγεί σε αυτό ήταν για μένα ένα μαγευτικό ταξίδι που συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται μια ζωή.. γι'αυτήν την θεατρική παράσταση του σήμερα ανέβαλλα τέσσερις προτάσεις, η μία και θεατρική μάλιστα.. είπα θα πάω να δω πώς είναι αυτή η μεταφορά, τελεία και παύλα.. το καστ των ηθοποιών το είχα διαβάσει στα γρήγορα περισσότερο είχα σταματήσει στον Κωνσταντίνο Καζάκο.. πηγαίνοντας στο θέατρο, η ταμίας του θεάτρου ήταν ευγενική και μάλιστα μας έδωσε καλές θέσεις.. ήξερα ότι πάω στο θέατρο «Ορφέας»

(πρώην Χατζηχρήστου) που έχει την νοοτροπία των παλιών θεάτρων, στυλ παλιού «Αλίκη» με τις ταξιθέτριες να ζητάνε να πάρεις με το ζόρι πρόγραμμα και να δώσεις οπωσδήποτε φιλοδώρημα.. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά.. η κυρία που μου κόβει το απόκομμα της πρόσκλησης μου λέει να πάρω το πρόγραμμα, πολύ ευγενικά απαντάω ότι δεν θέλω, σας ευχαριστώ.. τότε μου λέει μαζί με την πρόσκληση πρέπει να πάρετε το πρόγραμμα.. απαντώ δεν νομίζω και παίρνω το απόκομμα μου και συνεχίζω.. ξέρετε εκείνο που με εκνευρίζει είναι όταν μου επιβάλλουν κάτι και όταν νομίζουν πώς η πρόσκληση είναι χάρη.. και μην αισθάνεστε άσχημα.. χάρη σε μερικά θέατρα κάνουμε μόνο και μόνο με την παρουσία μας όταν παρουσιάζουν μέτρια προς χάλια έργα.. όταν είναι καλά, γι'αυτά είναι διαφήμιση και έχουν τους χορηγούς.. από την άλλη όταν κάτι εφαρμόζεται θέλω να αντιστέκομαι γιατί πάντα φοβάμαι μην το εφαρμόσουν όλα τα θέατρα.. για φανταστείτε δηλαδή όλα τα θέατρα να μας υποχρεώνουν να παίρνουμε το πρόγραμμα.. κατ' αρχήν άργησε πολύ να αρχίσει με αποτέλεσμα να υπάρχει το άγχος των συγκοινωνιών.. από την άλλη έκανε αφόρητη ζέστη μέσα στο θέατρο και ο συνδυασμός με μια ελάχιστη μούχλα, σε έκανε να λιποθυμήσεις, να σε πιάσει πονοκέφαλος γιατί η μουσική σου έσπαγε το τύμπανο.. πιστεύω εάν κάποιος ήταν κουφός σε αυτή την παράσταση θα άκουγε, πράγμα που σε έκανε να χάνεις λόγια των ηθοποιών γιατί καλύπτονταν από την

μουσική.. επίσης μιλάμε ότι τα τραγούδια ήταν playback και άρα κανένας κόπος και αποτέλεσμα εκ του ασφαλούς... από φωνή κορμί.. τίποτα που να σου μείνει.. η σκηνοθεσία (Χ. Βόρκας) βαρετή και χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.. εκ του ασφαλούς κι αυτή.. πιστεύω ακόμα και τα παιδάκια θα βαρεθούν.. πολύ διαφήμιση για το τίποτα.. απορώ πώς ο Κ. Ζαχάρωφ δέχτηκε να παίξει σε αυτή την παράσταση αλλά όταν εξέφρασα αυτή την απορία αλλού, μου είπαν κρίση, οπότε οκ.. είναι καλός γιατί είναι καλός ηθοποιός.. ο Κ. Καζάκος τι να δείξει εδώ.. ξέρετε πολλές φορές είναι και ο ρόλος για να δείξεις το ταλέντο σου.. τον θεωρώ καλό ηθοποιό της γενιάς του.. η Μ. Κορινθίου είναι ωραία κοπέλα και το ωραίο πρέπει να λέγεται και να βλέπεται αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν την θεωρώ ηθοποιό, είναι χωρίς συναίσθημα, φωνή και υποκριτική.. θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα ένα ωραίο μοντέλο.. η παράσταση διήρκησε δύο ώρες γεμάτες με διάλειμμα.. δεν μου έμεινε τίποτα.. άδεια και εκνευρισμένη βγήκα.. ακόμα και με πρόσκληση δεν θα πήγαινα αν ήξερα.. αλλά είναι αυτό που λένε.. δεν ήξερες.. δεν ρώταγες;..