Είσοδος
Στατιστικές
Πως τα πάμε από “αυτοεκτίμηση” στη χώρα μας;
 
Δημήτρης Ζησιμόπουλος 24/04/2012 13:53

Δεκαπέντε ερωτήσεις στο www.LiveMatrix24.gr στις 23 Απριλίου καταπιάνονται με το θέμα της αυτοεκτίμησης των συμπολιτών μας. Και όχι μόνο.

Με το LiveMatrix24 o καθένας μας μπορεί να εκδώσει καθημερινά ένα τόμο αναλύσεων με ένα μαγικό τρόπο. Πρέπει να τον ανακαλύψετε!

Εδώ ενδεικτικά θα σταχυολογήσουμε μερικά συμπεράσματα.

 

Οι κεντροδεξιοί αισθάνονται πιο ωραίοι!

“Θεωρείτε ότι ανήκετε στο 50% των πιο εμφανίσιμων ατόμων στη χώρα μας;” ήταν η ερώτηση και “ναι” απάντησε το 53% (πολύ αντικειμενικούς μας βρίσκω). Στους κεντροδεξιούς η απάντηση ήταν θετική για το 71%! “Άσχημοι” αισθάνονται οι μη Ελληνικής υπηκοότητας με μόνο 12% σε θετική απάντηση. Έκπληξη το ότι οι άνδρες βρίσκουν τον εαυτό τους “πιο ωραίο” κατά 59% έναντι 48% των γυναικών! Μήπως οι άνδρες να κάνουν περισσότερα κομπλιμέντα; “Πάνε” οι ιππότες...

 

Ψηλότεροι νοιώθουν οι πιο πλούσιοι!

Μήπως είναι κιόλας; 53% των με εισόδημα 3000+ απαντάνε ναι στην ερώτηση “Πιστεύετε ότι ανήκετε στο 50% των πιο ψηλών ατόμων στη χώρα μας;” έναντι 39% του συνόλου. Υποεκτιμάτε το ύψος σας! Και πάλι οι γυναίκες με τη λιγότερη αυτοπεποίθηση - 59% όχι!

 

Αλλά οι πλούσιοι νοιώθουν και υπέρβαροι

όταν απαντούν “υπέρβαροι” το 53% αυτών έναντι του 24% στο σύνολο των ερωτηθέντων στην ερώτηση “Σχετικά με το βάρος σας, εκτιμάτε ότι είστε:...”.

 

Πλουσίων συνέχεια: νοιώθουν και πιο ευφυείς

με το 73% αυτών να απαντούν καταφατικά στο “Εκτιμάτε ότι ανήκετε στο 50% των πιο ευφυών ατόμων στη χώρα μας;” έναντι 49,5% του συνόλου. Αντικειμενικό το σύνολο. Και οι άνδρες νοιώθουν πιο ευφυείς κατά 61% έναντι 40% των γυναικών! Υπερφίαλοι οι φίλοι μας!

 

Και πιο μορφωμένοι νοιώθουν οι πλούσιοι

Με 80% έναντι 43% του συνόλου στην ερώτηση "Θεωρείτεότι ανήκετε στο 50% των πιο μορφωμένων ατόμων στη χώρα μας;”. Να τονίσουμε εδώ ότι δεν ανήκει στους σκοπούς μας να παρουσιάσουμε τι κάνουν οι πλούσιοι. Αλλά από τα 9 χαρακτηριστικά του προφίλ των απαντούντων παρουσιάζουμε αυτό που αποκλινει πιο πολύ από το γενικό σύνολο. Καθαρά για λόγους έκτασης της παρουσίασης. Αν κάποιο χαρακτηριστικό σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα πηγαίνετε στο www.livematrix24.gr και δείτε το αναλυτικά...

 

Νοιώθουμε φτωχοί!

Με το 75% να απαντά στην ερώτηση “Εκτιμάτε ότι ανήκετε στο 50% των πιο πλούσιων ατόμων στη χώρα μας;” όχι. Λάθος κάνετε παιδιά. Ένα 25% από εσάς κάνει λάθος!

 

Και οι κεντροαριστεροί νοιώθουν υγιέστεροι!

Πιστεύετε ότι ανήκετε στο 50% των πιο υγιών ατόμων στη χώρα μας; 66% ναι για τους κεντροαριστερούς έναντι 51% του συνόλου. Μπράβο αντικειμενικότητα (το σύνολο)!

 

8% πιστεύει ότι θα ζήσει πάνω από 100 χρόνια

Απάντηση στην ερώτηση “Συνολικά πιστεύετε ότι θα ζήσετε:” ... Γιατί ρε παιδιά; Και η πρόοδος της επιστήμης; Το 42% πιστεύει ότι θα ζήσει λιγότερο από 80 χρόνια.

 

Υποεκτιμάμε τη σεξουαλική μας θέση!

Θεωρείτε ότι ανήκετε στο 50% των καλυτέρων σεξουαλικών συντρόφων στη χώρα μας; Το 45% λέει ναι. Ένα 5% σφάλλει. Με τις γυναίκες να υποεκτιμούν περισσότερο τον εαυτό τους (39% ναι) και τους άνδρες να είναι “αντικειμενικοί” (51% ναι). Η “μη ελληνική υπηκοότητα” έχει την καλύτερη εικόνα (63% ναι).

 

Κοινωνικότητα όπως ... σεξ

Εκτιμάτε ότι ανήκετε στο 50% των πιο κοινωνικών ατόμων στη χώρα μας; 45% ναι. Όπως και στο σεξ. Τυχαίο; Είμαστε λίγο πιο κοινωνικοί απ’ ότι νομίζουμε. Και η “μη ελληνική υπηκοότητα” 63% “ναι” στην κοινωνικότητα! Τι “παίζεται”;

 

Θέλετε να γυμνάζεστε περισσότερο

αφού κατά 71% απαντάται “όχι” στο “Πιστεύετε ότι ανήκετε στο 50% των ατόμων της χώρας μας που γυμνάζεται πιο συχνά από ότι ο μέσος όρος;”. Αυτό πρέπει να το “τσιμπήσουν” οι marketers και να πουλήσουν περισσότερα όργανα γυμναστικής... (To livematrix24 δεν είναι απλά χόμπι... σκεφτείτε το! Δώστε ερωτήσεις και σεις... Εδώ μπορείτε να καταλάβετε την κοινωνία, τις ανάγκες της... Αν τις ικανοποιήσετε, θα σας το ανταποδώσει!)

 

Και στα βιβλία "ψιλοενοχές" βλέπω

αφού απαντάτε κατά 59% "όχι" στο  "Εκτιμάτε ότι ανήκετε στο 50% των ατόμων της χώρας μας που διαβάζειβιβλία περισσότερο από ότι ο μέσος όρος;”. Λιακό και Άδωνι έχετε μέλλον!

 

Νομίζετε ότι δεν πάτε σινεμά όσο ο μέσος κάτοικος

Με ένα 70% “όχι” στην ερώτηση “Θεωρείτε ότι ανήκετε στο 50% των ατόμων της χώρας μας που πηγαίνει κινηματογράφο περισσότερο από ότι ο μέσος όρος;” υποεκτιμάται την παρουσία σας στο συγκεκριμένο χώρο.

 

Και νομίζετε ότι βρίζετε λιγότερο από το μέσο όρο... κυρίες μου!!!

“Πιστεύετε ότι ανήκετε στο 50% των ατόμων της χώρας μας που βρίζει πιο συχνά από ότι ο μέσος όρος;” 66% “όχι”. Όχι. Δεν είστε αντικειμενικοί εδώ κατά 16%. Αλλά αυτό οφείλεται στις γυναίκες που κατά 76% πιστεύουν ότι είναι “ευγενέστερες” του μέσου όρου... Δεν είστε... Καλά, επειδή υποεκτιμάτε τους εαυτούς σας εμφανισιακά, σεξουαλικά κλπ βρίζετε; Ελάτε τώρα...

 

Νομίζετε ότι κοιμάστε λιγότερο

Εκτιμάτε ότι ανήκετε στο 50% των ατόμων της χώρας μας που κοιμάται περισσότερο από ότι ο μέσος όρος; Το 63% απαντά όχι. Δεν είστε αντικειμενικοί. Αλλά όχι ιδιαίτερα.

 

Τελικά

Με εξέπληξαν τα αποτελέσματα. Μας νόμιζα πιο “ψώνια”. Όχι. Υποεκτιμάμε σε πολλά πράγματα τους εαυτούς μας. Και ειδικά οι γυναίκες. Να φταίει η “κρίση”; Η αγγλική λέξη research έχει το re που σημαίνει “επανά-” ή “ξανά”. Πρέπει να επαναληφτεί. Θα έπρεπε όμως να έχει γίνει πριν χρόνια για να έχουμε συγκριτικά αποτελέσματα.

Do you speak statistics? ήταν ένα άρθρο στο Business Week που διατεινόταν ότι είναι αναγκαίο πια να καταλαβαίνεις στατιστική. Να προσθέσω ότι η ποιότητα της στατιστικής μιας χώρας συμβαδίζει με το επίπεδο ανάπτυξής της. Πρέπει και μπορείτε να συμβάλετε για καλύτερες στατιστικές στη χώρα μας. Το LiveMatrix24 σας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Και να θυμάστε: “αν δε βρέξεις κώλο, δε τρώς ψάρι”. Σας φτιάξαμε το “αδιάβροχο” για να μην “τον βρέχετε”. Κάντε τα υπόλοιπα!

 

ΥΓ  Συμμετέχοντας στο www.livematrix24.gr μπορείτε να διαφημιστείτε δωρεάν στη σελίδα του. Και να κερδίζετε tickets για να παίζετε στις δημοπρασίες του www.valuemail24.com για δώρα ... δωρεάν.