Είσοδος
Πολιτισμός
Στο Ίδρυμα Κακογιάννης, «Το έκτο πάτωμα», μετά από 20 χρόνια
 
Λ. Θεοδοσίου 30/03/2012 14:51

Το κορυφαίο έργο του Alfred Gehri «Έκτο Πάτωμα», ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή «Θέατρο», στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 19 Απριλίου.

Το μουσικό θεατρικό έργο ανεβαίνει στην ελληνική θεατρική σκηνή μετά από είκοσι χρόνια με την υπογραφή της καταξιωμένης ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου, τις μουσικές συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Τζίνα Αλιμόνου- Βαρδινογιάννη- μετά από δυο χρόνια απουσία της-, τη Αιμιλία Βασιλακάκη, τη Νεκταρία Γιαννουδάκη, τη Ευγενία Δημητροπούλου, τον Διαμαντή Καραναστάση και τον Γιάννη Στεφόπουλο.

Η υπόθεση διαδραματίζεται την δεκαετία του '30 που εν μέσω οικονομικής κρίσης, μια ομάδα ανθρώπων -μικρογραφία ολόκληρης κοινωνίας- συνυπάρχει στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής πολυκατοικίας.

Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου,

παρακολουθούμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων να ξετυλίγεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τα πάθη και πάνω από  όλα τα όνειρά τους. Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής.

Από 19 Απριλίου 2012 έως 10 Ιουνίου 2012, στις 21:00, κάθε Σάββατο δύο παραστάσεις: 18:00 και 21:00, (κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, εκτός από 10, 11, 12 & 13 Μαΐου).

Real.gr