Είσοδος
Ελλάδα
Κλειστές οι εφορίες σε Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό
 
(Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)
Χ. Ναζίρη 29/10/2012 11:56
 

Κλειστές θα είναι την Δευτέρα και την Τρίτη οι εφορίες στον Αργοσαρωνικό και στις Κυκλάδες, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας. Η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, αντιδρά κυρίως στις συγχωνεύσεις εφοριών στη νησιωτική Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η ενοποίησή τους σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ για την κινητοποίηση είναι:

- Η διακοπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (Νησιωτική Ελλάδα), που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

- Αντιθέτως, με μέτρα πρόχειρα, αποσπασματικά και ευκαιριακής κυρίως σκοπιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψη εθνικοί λόγοι, γεωγραφικά κριτήρια και φοροδοτική ικανότητα της κάθε περιοχής (βαριά τουριστική βιομηχανία), το αποτέλεσμα θα είναι η ταλαιπωρία του πολίτη, η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με βέβαιο αποτέλεσμα την μη επίτευξη του στόχου της αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

- Η αναδιοργάνωση – εκσυγχρονισμός – μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα τους.

- Τα θέματα της εφεδρείας.

Στο μεταξύ αρχίζει χορός καταλήψεων σε ΔΟΥ που κλείνουν στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων. Ηδη οι φορείς της Μήλου εξήγγειλαν κατάληψη της ΔΟΥ Μήλου από αύριο.