Είσοδος
Πολιτική
Τριβές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Στουρνάρα
 
Newsroom NGT 29/10/2012 12:58

Τριβές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκλήθηκαν όταν ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει στο γραφείο του τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του Κινήματος, οι οποίοι ζητούν να έχει η Βουλή τον τελευταίο λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις. Για το θέμα αυτό, άλλωστε, είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο κ. Στουρνάρας άρχισε τηλεφωνικές επαφές, μέσω της γραμματέως του, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ΚΤΕ Οικονομικών, τους οποίους καλούσε στο γραφείο του σε σύσκεψη. Η κίνηση του υπουργού έγινε αντιληπτή από την Ιπποκράτους, η οποία παρενέβη και ακύρωσε τη σύσκεψη που προσπάθησε να συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας στον κ. Στουρνάρα ότι τα ΚΤΕ του Κινήματος συγκαλούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ και ο αρμόδιος εισηγητής, εν προκειμένω ο Φίλιππος Σαχινίδης. Και ότι η σύγκληση ενός ΚΤΕ με πρωτοβουλία οποιουδήποτε υπουργού της σημερινής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που δεν προκύπτει από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά του Κινήματος. Μεταξύ αυτών που επικοινώνησαν με τον κ. Στουρνάρα ήταν και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει στη Βουλή ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συζητούνται μόνο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και όχι στην Ολομέλεια και βέβαια δεν τίθεται θέμα έγκρισης από τη Βουλή.

Τη θέση αυτή του υπουργού Οικονομικών μετέφερε στον αρμόδιο ΚΤΕ ο Πάρις Κουκουλόπουλος, δημιουργώντας την εντύπωση ότι συμφωνεί με τον κ. Στουρνάρα, προκαλώντας, έτσι, την αντίδραση των βουλευτών οι οποίοι επιμένουν στην αρχική τους θέση. Αυτήν ακριβώς προσπάθησε, με ανορθόδοξο τρόπο, να αλλάξει ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ