Είσοδος
Πολιτική
Στον αέρα το πακέτο μέτρων. Η τρόικα λέει όχι για αλλαγές
 
Δ. Χατζόπουλος 28/10/2012 21:15

Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Τελειώσαμε το συντονισμό με όλα τα υπουργεία ώστε όλα τα υπουργεία να είναι έτοιμα για τα νέα μέτρα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η τρόικα δεν δέχεται καμία αλλαγή στα εργασιακά. Επίσης δεν δέχεται την κύρωση από τη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις.

"Ορθά δεν το δέχεται, γιατί δύσκολα ένας επενδυτής θα ερχόταν με αυτούς τους όρους στη χώρα" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών η τρόικα δεν συμφώνησε για το οικογενειακό επίδομα και για τις συλλογικές συμβάσεις «υποστηρίζουν ότι έχουν νομοθετηθεί και ότι το επίδομα γάμου δεν υπάρχει πουθενά στην ευρώπη» ήταν η απάντηση που έδωσε η τρόικα σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι φανερό ότι το νομοθέτημα της Τρίτης για τις αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον στον αέρα, όπως και το νέο πακέτο μέτρων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες

οι διατάξεις, ενώ αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα, δήλωσε ότι «κλείνουν ευτυχώς όλα καλά».

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για το νέο πακέτο μέτρων, ενόψει της συνεδρίασης του Euro Working Group τη Δευτέρα και της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη.

Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου.

Την Τρίτη θα κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή, μαζί με τον νέο προϋπολογισμό, ώστε την Τετάρτη να δοθεί η έγκριση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος και να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ΔΗΜΑΡ θα αλλάξει στάση.