Είσοδος
Ελλάδα
Ελεύθερος ο Κώστας Βαξεβάνης
 
Λ. Γεωργιάδης 28/10/2012 18:52

Σκληρή επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Βαξεβάνης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τόνισε ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία και να σταματήσουν κάποιοι να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα και γι' αυτό δημοσιοποίησε τη λίστα.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στη δημοσιοποίηση φορολογικών δηλώσεων καλλιτεχνών από μεγάλη εφημερίδα της χώρας και τόνισε ότι τότε η Δικαιοσύνη δεν είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και πολίτες, οι οποίοι χειροκρότησαν τον δημοσιογράφο.

Η δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη

"Αύριο μεθαύριο θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ από τη σύνταξη της τελευταίας γριούλας στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας και την ίδια ώρα κρύβουν μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες.

Εμείς δεν λέμε ότι είναι όλοι ένοχοι, αλλά έπρεπε να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία όπου πέφτουν ονόματα στον ανεμιστήρα και ο καθένας λέει οτιδήποτε για μια λίστα που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Να θυμίσω ότι πριν 15-20 μέρες η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελλάδας δημοσιοποίησε ονόματα καλλιτεχνών με τις φορολογικές τους δηλώσεις δίπλα, καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη δεν έγινε εναντίον τους. Έγινε γιατί δημοσιοποίησα όπως όφειλα ως δημοσιογράφος, τη λίστα Λαγκάρντ".