Είσοδος
Πολιτική
Ο ελληνικός λαός δεν έχει να δώσει άλλα δήλωσε ο Κ. Παπούλιας
 
Newsroom NGT 28/10/2012 13:30

Αισιόδοξος ότι παρά τις δοκιμασίες, ο ελληνικός λαός θα βγει από την κρίση, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις

του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
«Στην Ευρώπη κάτι αλλάζει, με την παραδοχή ότι ο ελληνικός λαός πέτυχε πολύ περισσότερα από άλλες χώρες που επίσης δοκιμάζονται», είπε ο κ. Παπούλιας και εξέφρασε την ελπίδα οι επόμενοι μήνες να εμπνεύσουν στο λαό την ελπίδα ότι θα ξεπεράσει την κρίση. Επίσης ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι πολλοί θέλουν να ξεχνούν τι οφείλει η Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς η αντίσταση των Ελλήνων ήταν αυτή που καθυστέρησε τα ναζιστικά στρατεύματα και οδήγησε στην κατάρρευση του Χίτλερ.

«Πρέπει να βγούμε γρήγορα από την κρίση, διότι δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα απ΄αυτόν τον λαό που τα έχει δώσει όλα», δήλωσε αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας.

Η παρέλαση διεξήχθη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αποτέλεσε την κορύφωση των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους και το ιστορικό ΟΧΙ τις οποίες λάμπρυνε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σήμερα 28η Οκτωβρίου, καλώ τον ελληνικό λαό και τους αντιπροσώπους του να δημιουργήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό-πατριωτικό κίνημα, για να απαντήσουμε -όπως απαντούν οι Έλληνες- στα τελεσίγραφα με ένα μεγάλο «Όχι», για να επανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και να επαναφέρουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ