Είσοδος
Ελλάδα
Αποκλεισμένοι οι επίσημοι στην παρέλαση
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς)
Γ. Πετροπούλου 28/10/2012 10:00

Σε φρούριο μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη στη στρατιωτική παρέλαση. Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από την πόλη, ενώ σκάφη του Λιμενικού  έκαναν περιπολίες. Οι επίσημοι βρίσκονταν αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο που παρακολούθησε την παρέλαση από απόσταση.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ειδικές διαπιστεύσεις έγινε και η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στις τοπικές παρελάσεις.

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από το 8 το πρωί έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, αλλά και στους γύρω δρόμους, ενώ τοποθετήθηκαν σχοινιά και κιγκλιδώματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των πολιτών στην παρέλαση.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια.