Είσοδος
Κόσμος
Έκκληση του αλ-Ζαουάχρι να απαγάγει Δυτικούς
 
Newsroom NGT 27/10/2012 11:48

 

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, κάλεσε του απανταχού μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές Δυτικών, να προσχωρήσουν στις τάξεις των ανταρτών στη Συρία και να εγγυηθούν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE.

"Επιδιώκουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ, να παροτρύνουμε τους μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές πολιτών των χωρών οι οποίες πολεμούν τους μουσουλμάνους", τονίζει στο μήνυμά του ο αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος εκφράζει την ιακνοποίησή του για την απαγωγή πέρυσι στο Πακιστάν του 71χρονου Αμερικανού Γουόρεν Γουάινστάιν, εργαζομένου σε οργάνωση αρωγής.

Ο αλ-Ζαουάχρι κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι επιτρέπει στον Άσαντ να σκοτώνει.

"Καλώ τους απανταχού μουσουλμάνους, ιδιαίτερα στις χώρες που είναι γειτονικές με τη Συρία, να ξεσηκωθούν για να υποστηρίξουν τους αδελφούς τους στη Συρία με όσα μέσα διαθέτουν", τόνισε.

Ο αλ-Ζαουάχρι αναρωτήθηκε για τις προθέσεις του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ αλ-Μόρσι απέναντι στο Ισραήλ, τους Χριστιανούς της χώρας του και τον ισλαμικό νόμο, ενώ χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα "ψεύτη" και "έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ισραήλ".

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ