Είσοδος
Πολιτική
Σύσκεψη Σαμαρά με τους υπουργούς για τα μέτρα
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας)
Γ. Πετροπούλου 27/10/2012 09:00

Σαββατοκύριακο διεργασιών για την κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, κυρίως

για τα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, ενόψει της σύσκεψης του Eurogroup, τη Δευτέρα.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει μεταξύ άλλων ότι οι αποζημιώσεις καθηλώνονται στα 16 χρόνια συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη. Επίσης, ότι έως το τέλος του 2013 θα φύγουν από το Δημόσιο 25.000 υπάλληλοι, με τους αποδεδειγμένα επίορκους να απολύονται μέσα στο 2013.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε σύσκεψη, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν όλοι οι υπουργοί που εμπλέκονται στα λεγόμενα prior actions, δηλαδή στις προαπαιτούμενες δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση.

Υπό την πίεση του χρόνου και με δεδομένο ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να έχουν καταρτίσει και υποβάλλει

στο γραμματέα της κυβέρνησης, το αργότερο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας, τις αναλυτικές λίστες με τις δράσεις – περικοπές – μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς ευθύνης τους, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συντονιστεί η δράση και να ενημερωθεί για την κατάσταση ενός εκάστου χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης.

Η ΔΗΜΑΡ πάντως εμμένει στην άρνηση των προτάσεων με τις αλλαγές στα εργασιακά που ζητά η τρόικα, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε την Πέμπτη.