Είσοδος
Πολιτική
Μήνυμα ενότητας από τον Αντώνη Σαμαρά
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)
Newsroom NGT 26/10/2012 14:04

Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, απηύθυνε από

τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων έκθεσης με τίτλο«Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωσης της πόλης, που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας - θράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε στην Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και διαπίστωσε ότι ως λαός κρύβουμε τεράστιες δυνάμεις και στα τέλη του 19ου αιώνα η Ελλάδα ήταν κάτω από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και το 1897 είχε υποστεί ήττα από τους Τούρκους, ανορθώθηκε και μετέτρεψε την δύναμη σε αδυναμία.

"Ένας μόνος είναι ο εχθρός που μπορεί να μας νικήσει, ο εχθρός που μας διασπά. Ας μην ξεχνάμε ότι μεθαύριο γιορτάζουμε το "όχι" του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό", είπε, σημειώνοντας πως δεν μπορεί κάποιοι

στο όνομα του ελληνικού λαού να κάνουν λόγο για πατριωτισμό, αφού "ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας, είναι αρετή".

"Ο πατριωτισμός δεν είναι μίσος προς όλους τους άλλους και δεν διχάζει τον λαό, αλλά πάει χέρι χέρι με τη Δημοκρατία", τόνισε.

"Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Σε 10 χρόνια που θα γιορτάζουμε την παλιγγενεσία θα είμαστε πολύ καλύτερα", υπογράμμισε.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τα ακροδεξιά στοιχεία, που φλερτάρουν με το ναζισμό, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους για να πουλήσουν πατριωτισμό», καθώς και ότι «ο πατριωτισμός πάει χέρι - χέρι με τη Δημοκρατία».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο, όπου δέχθηκε τις αποδοκιμασίες μερίδας πολιτών.