Είσοδος
Ελλάδα
Πόλεμος φαρμακοποιών και υπουργείου Ανάπτυξης για το βρεφικό γάλα
 
Δ. Χατζόπουλος 26/10/2012 10:30

Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να επιτρέψει και πάλι την πώληση του βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ ξεσήκωσε για άλλη μία φόρα τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα πως οι τιμές στο συγκεκριμένο γάλα αυξήθηκαν 20%.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί ισχυρίζονται πως το υπουργείο «φούσκωσε» τις τιμές πώλησης του γάλακτος πρώτη βρεφικής ηλικίας, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού πολλά φαρμακεία πωλούν φθηνότερα ή στις ίδιες τιμές το βρεφικό γάλα.

Από την πλευρά του υπουργείο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να πέσουν οι τιμές, χωρίς να υπολογίζει συντεχνίες και μικροσυμφέροντα. επεσήμανε μάλιστα, πως οι τιμές που παρουσίασε το υπουργείο είναι αυτές που βρίσκει ο καταναλωτής στα ράφια.

Ωστόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιμένει και χαρακτηρίζει «ψευδή και παραπλανητικά» τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης για φθηνότερη πώληση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας στα σούπερ μάρκετ έως και 20%.