Είσοδος
Πολιτική
Δεν υπάρχει χρόνος! Την Τρίτη θα πάνε τα μέτρα στη Βουλη
 
Ν. Κονταξής 26/10/2012 11:32
 

Αντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος για την έλευση του νομοσχεδίου των μέτρων στη Βουλή, καθώς ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην ψήφισή τους ανεξάρτητα από τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Το πακέτο μέτρων αναμένεται να εισαχθεί την Τρίτη στη Βουλή υπό τη μορφή ενός άρθρου, ώστε να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Ολα τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του,  με τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Δεν άφησε ωστόσο κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό για υπαναχώρηση στα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ, και ειδικά στην κατάθεση των εργασιακών σε ξεχωριστό άρθρο, λέγοντας αντιστοίχως ότι και το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε 15 διαφορετικά άρθρα «και θα είχε και δίκιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό αυτόν κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε επικοινωνία που είχαν, μετά τη επιμονή της ΔΗΜΑΡ στη θέση να μην ψηφίσει τα εργασιακά.

Από το Μαξίμου διεμήνυαν πλέον προς τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζητήσεις και πως τα μέτρα θα προωθηθούν τώρα προς ψήφιση, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος «ατυχήματος» με τη δόση.