Είσοδος
Πολιτική
Δηλώσεις για τα εργασιακά από στελέχη της ΔΗΜΑΡ
 
Newsroom NGT 25/10/2012 14:59

«Το ζήτημα των εργασιακών είναι στρατηγικής σημασίας και πρέπει να μπει πρώτο στην πολιτική αναδιαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνηση. Το να πάει η τρόικα και να πει ότι έχουμε συμφωνήσει

στο βασικό σενάριο των μέτρων, αλλά υπάρχει η εκκρεμότητα των εργασιακών, είναι μία εκκρεμότητα που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, Σ. Παπαθανασίου, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι πρέπει να επιδιωχθούν αλλαγές σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει μια καλύτερη αναδιαπραγμάτευση των όρων στο σύνολο του πακέτου.

Και υπογράμμισε: «στόχος μας σε καμία περίπτωση δεν είναι η πτώση της κυβέρνησης, θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης…».

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΔΗΜΑΡ διαπραγματεύτηκε πολλά που κερδήθηκαν ή, μάλλον, που δεν χάθηκαν. Υπάρχει ένα τέλος που δεν έχει έρθει ακόμα κι ο χρόνος που μένει μπορεί να μην είναι πολύς, αλλά είναι πυκνός. Οι συμβιβασμοί γίνονται στην παράταση", δήλωσε το στελεχος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Μπίστης, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Ερωτηθείς για την πιθανή μετάθεση του πακέτου των εργασιακών ο κ. Μπίστης είπε: "είναι μια διέξοδος, ενώ η άλλη είναι να σπάσει στα δύο, πράγμα που αποκλείεται από το Μαξίμου και από το ΠΑΣΟΚ. Και κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για ένα μεσοβέζικο βήμα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αργό θάνατο. Μπορεί να είμαστε στην κόντρα επάνω, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να βλέπουμε και την πολιτική σταθερότητα της χώρας".

Και πρόσθεσε: "εγώ διαφωνώ με το να σπάσουν στα δύο. Καταλαβαίνω ότι αυτό εξυπηρετεί. Αλλά σας λέω την προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή και μην πείτε ότι είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ