Είσοδος
Ελλάδα
Κάνανε την πλατεία Κοραή ειδικό σχολείο για να διαμαρτυρηθούν
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άλκης Κωνσταντινίδης)
Newsroom NGT 25/10/2012 15:55

Θρανία, βιβλία, ζωγραφιές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, που μετατράπηκε την Πέμπτη το πρωί σε σχολείο Ειδικής Αγωγής.

Αφού οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στα σχολεία, οι γονείς τους είπαν να τους μεταφέρουν στην πλατεία για να κάνουν εκεί τα μαθήματά τους με το σύνθημα «Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου», καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό την κατάργηση των κονδυλίων για τις μεταφορές των μαθητών στα Ειδικά Σχολεία.

Από την έναρξη του σχολικού έτους τα Ειδικά Σχολεία δεν λειτουργούν, αφού το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών παραμένει άλυτο.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, το 30% των σχολείων ειδικής αγωγής στην Αττική δεν μπορούν να μεταφέρουν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής το 80% των μαθητών δεν πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.

«Πρόκειται για ένα καίριο ζήτημα που στερεί το δικαίωμα και καταλύει την ισότητα της πρόσβασης των παιδιών

μας στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη πρόσβασης», δήλωσε, ο Νέστορας Λαδάς από το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων.

Το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων, που διοργανώνει τη διαμαρτυρία δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από γονείς μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της Αττικής, με στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που εντάθηκε την περασμένη σχολική χρονιά. Μέλη του είναι σύλλογοι γονέων από 35 ειδικά σχολεία της Αττικής, ενώ στόχος του Δικτύου είναι να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ