Είσοδος
Πολιτική
Η Παπαρήγα στην ΕΡΤ για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)
Newsroom NGT 25/10/2012 16:31

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του κόμματος, συναντήθηκε την Πέμπτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Νίκο Τέλη και Νίκο Σίμο, και έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής

ραδιοτηλεόρασης που «λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας.»

«Βασικό στοιχείο του ρόλου αυτού της ΕΡΤ (ως φορέα κυβερνητικής προπαγάνδας) αποτελεί σήμερα ο κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνει η ΝΕΤ το τελευταίο διάστημα» αναφέρεται από το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι από την 1η έως και τις 24 Οκτωβρίου σε δεκάδες βραδινές, πρωινές και μεσημεριανές συζητήσεις που έγιναν, καθώς και στα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μία παρουσία υπήρχε μόνο σε μία εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αντιμετωπίζει στον έναν ή στον άλλο βαθμό το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα από το σύνολο των κρατικών και αστικών ΜΜΕ» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του ΚΚΕ.

Εξάλλου το κόμμα αναφέρει πως ο αποκλεισμός του

πλήττει καίρια το δικαίωμα της ολόπλευρης ενημέρωσης του λαού για τις θέσεις και τις δράσεις όλων των κομμάτων, «ειδικά όταν οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές επιλογές του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.»

Επίσης η κ. Παπαρήγα έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, «το απαράδεκτο συνεχιζόμενο καθεστώς των διορισμών από την εκάστοτε κυβέρνηση σε κρίσιμες θέσεις» ενώ ιδιαίτερη αναφορά «έκανε στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης και στο θέμα εκποίησης υποδομών της, στην μη αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων της ΕΡΤ.»

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ