Είσοδος
Κόσμος
Η Ford κλείνει 3 εργοστάσιά της στην Ευρώπη
 
(Πηγή: ΕΡΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Paul Buck)
Newsroom NGT 25/10/2012 16:47

Η Ford ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στην Γκενκ, στο οποίο εργάζονται 4.300 άνθρωποι το 2014, επικαλούμενη μια μεγάλη πτώση στις ευρωπαϊκές της πωλήσεις.

Οι εγκαταστάσεις αυτές οδηγικού ελέγχου στην Λομέλ, όπου τα νέα μοντέλα της Ford δοκιμάζονται σε διάφορες οδικές συνθήκες, είναι οι πιο σημαντικές που διαθέτει η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Περίπου 350 άνθρωποι εργάζονται εκεί.

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές συμφώνησαν να μην εργαστούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους στην Γκενκ, πρόσθεσε το Belga. Η απεργία τους αναμένεται να είναι 24ωρη.

Εκπρόσωποι της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης όπως και της περιφερειακής αναμένεται να συζητήσουν το κλείσιμο του εργοστασίου στην Γκενκ σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέλει να κλείσει το 2013 δύο εργοστάσια παραγωγής στη Βρετανία, το οποίο θα οδηγήσει στην περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας. Αυτές θα έρθουν να προστεθούν στις 4.300 θέσεις εργασίας

που θα περικοπούν με το κλείσιμο του εργοστασίου της στην πόλη Γκενκ του Βελγίου.

Η Φορντ ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει οι ζημίες της φέτος στην Ευρώπη να ξεπεράσουν τα 1,5 δισεκ. δολάρια.

Η Ford προβλέπει το κλείσιμο του εργοστασίου συναρμολόγησης του Σάουθαμπτον, στη νότια Αγγλία, και του εργοστασίου της σφυρηλασίας και κατεργασίας στις τεράστιες εγκαταστάσεις της στο Ντάγκεναμ, στο ανατολικό Λονδίνο, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή διεύθυνση της εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Κολωνία, στη Γερμανία.

Τα δύο αυτά εργοστάσια στη Βρετανία αναμένεται να κλείσουν το ερχόμενο έτος, διευκρίνισε η εταιρεία.

Νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του συνδικάτου GMB είχε ανακοινώσει ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προχωρούσε στην περικοπή περίπου 1.500 θέσεων εργασίας σε δύο εργοστάσιά της στη Βρετανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ