Είσοδος
Ελλάδα
Υποχωρεί η τρόικα στο «αγκάθι» των εργασιακών
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άλκης Κωνσταντινίδης)
Newsroom NGT 24/10/2012 14:13
Σε υπαναχωρήσεις σχετικά με τις αρχικές απαιτήσεις τους έχουν προχωρήσει οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατ' αρχήν οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν αποδεχτεί την πρόταση του υπουργείου, για «πάγωμα» των τριετιών έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στο θέμα των αποζημιώσεων, έχει γίνει επίσης, δεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς να μην θιγούν από τις αλλαγές, όσοι είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι ως την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του ύψους των αποζημιώσεων για τους νέους εργαζομένους όπου έχει συμφωνηθεί να καταβάλλεται αποζημίωση δώδεκα μηνιαίων βασικών μισθών για δέκα έξι χρόνια υπηρεσίας. Για καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, η τρόικα ζητά να λαμβάνεται ως βάση ο βασικός μισθός δηλαδή τα 586 ευρώ και η ελληνική πλευρά προτείνει τα 1.800 ή τα 2000 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι άλλα θέματα που είναι εκκρεμή θα διαμορφωθούν, με το νόμο για τον κατώτερο μισθό που αναμένεται να ψηφισθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, σημείωναν και ότι το ζήτημα των επιδομάτων έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος ρυθμιστεί με την υπογραφή του 2ου Μνημονίου.

Η προσπάθεια για να βρεθεί συμβιβασμός στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από την Τρίτη έχουν γίνει αρκετά βελτιωτικά βήματα σε σχέση με το αρχικό κείμενο της τρόικας στα εργασιακά ζητήματα, σημείωσε ο κ. Βρούτσης

«Συνεχίζεται η προσπάθεια ακόμα και σήμερα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για ακόμη θετικότερα βήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Σχόλια:

test

nouvaki 04-09-2013 16:58 0