Είσοδος
Κόσμος
Νεκρός ο δράστης και 3 γυναίκες στην ένοπλη επίθεση στο Μιλγουόκι
 
(Πηγή: ΕΡΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Brookfield Police Department)
Newsroom NGT 22/10/2012 09:51

Νεκρός βρέθηκε κοντά στον τόπο των πυροβολισμών ο ύποπτος που έσπειρε την Κυριακή τον πανικό κοντά σε εμπορικό κέντρο στα προάστια του Μιλγούοκι, στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, ο θάνατός που επήλθε εξαιτίας τραυματισμού από σφαίρα, τον οποίο προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπρούκφιλντ.

Η ταυτοποίηση του υπόπτου από τις αστυνομικές αρχές

έδειξε ότι ο ένοπλος ήταν ο 45χρονος Ράντκλιφ Χότον, κάτοικος του Μπράουν Ντίρ στο Γουισκόνσιν.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς στην περιοχή Μπρούκφιλντ, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν όταν ο Χότον άνοιξε πυρ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης μπήκε στο ινστιτούτο ομορφιάς της κωμόπολης Μπρούκφιλντ, στα προάστια του Μιλγουόκι με σκοπό να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε μια νεαρή γυναίκα να βγαίνει ξιπόλητη από το κτίριο και να τρέχει στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου "ουρλιάζοντας, κλαίγοντας και φωνάζοντας βοήθεια".

"Επαναλάμβανε συνέχεια: πυροβόλησαν τη μητέρα μου", είπε ο μάρτυρας αυτός. Ένας δεύτερος υποστήριξε ότι είδε μια γυναίκα να τρέχει στο δρόμο, καταδιωκόμενη από έναν ένοπλο.

Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το ινστιτούτο ομορφιάς βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο Σέρατον όπου το 2005, σε παρόμοιο επεισόδιο σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η ταυτοποίηση του υπόπτου από τις αστυνομικές αρχές έδειξε ότι ο ένοπλος ήταν ο 45χρονος Ράντκλιφ Χότον, κάτοικος του Μπράουν Ντίρ στο Γουισκόνσιν.

Ο Χότον είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και σε βάρος του είχαν εκδοθεί περιοριστικά μέτρα. Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρά του και επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο το περιστατικό να οφείλεται στη διαμάχη με τη σύζυγό του, η οποία δεν είναι ακόμη σαφές εάν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα.

Το μακελειό βύθισε στο χάος την περιοχή, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε για περίπου έξι ώρες να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Την επιχείρηση περιέπλεξε μια φιάλη προπανίου που βρέθηκε στο κέντρο ομορφιάς, και για λίγη ώρα θεωρήθηκε ότι ίσως την είχε φέρει ο δράστης ως μέρος εκρηκτικού μηχανισμού, και κυρίως η διαρρύθμιση του κτιρίου -με τα αρκετά μικρά δωμάτια που έπρεπε να ερευνηθούν ενώ η αστυνομία δεν ήξερε εάν ο δράστης ήταν ζωντανός ή εάν είχε εγκατελείψε εντελώς το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ