Είσοδος
Πολιτισμός
Ενθουσίασαν οι Red Hot Chili Peppers
 
(Πηγή: ΠΕ-ΜΠΕ/ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ)
Ρ. Κεράνη 05/09/2012 11:05

Περίπου εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την πολυαναμενόμενη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ που «δονήθηκε» από τα κομμάτια του συγκροτήματος και τα χειροκροτήματα του κοινού.

Το "Monarchy of Roses" σήμανε την έναρξη της βραδιάς στις 10 παρά τέταρτο, ενώ το γήπεδο "σείστηκε" στον ρυθμό του πασίγνωστου Can't Stop και του Californication -που καθιέρωσε και το συγκρότημα.

Ο τραγουδιστής Anthony Kiedis έβγαλε τη μπλούζα του και την πέταξε στον κόσμο από το δεύτερο μόλις τραγούδι, ενώ αργότερα ο μπασίστας Michael Flea τον αποκάλεσε «Έλληνα θεό».

«Βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες

είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, όμως εμείς έχουμε δεχθεί μόνο αγάπη και καλή φιλοξενία από εσάς. Είστε ένας υπέροχος και θερμός λαός που μας έχει αγκαλιάσει», είπε λίγο αργότερα στο ενθουσιώδες στο κοινό ο M.Flea.

Μεταξύ των τραγουδιών που ακούστηκαν ήταν το «Parallel Universe», το «Hey now» και το «Under the Bridge», ενώ ο «ακούραστος» Anthony Kiedis χόρευε ασταμάτητα συνοδευόμενος από το μπάσο του Micheal Flea.

Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την άρτια ποιότητα του ήχου και αρκετοί εκείνοι που περίμεναν η συναυλία να διαρκέσει περισσότερο από δυο ώρες.

"Είμαστε ευγνώμονες που ήσασταν εδώ» είπε ο frontman του συγκροτήματος Chad Smith και χαιρέτησε το αθηναϊκό κοινό.