Είσοδος
Παραπολιτικά
Νέα Γενιά σε (κομματική) δράση
 
Newsroom NGT 02/07/2012 11:03

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ψηφίσαμε στις 17 Ιουνίου για κυβέρνηση, η πραγματικότητα ωστόσο αποδεικνύει, ότι ψηφίσαμε προκειμένου να προωθηθεί στον κρατικό μηχανισμό ένας μεγάλος αριθμός «εκλεκτών».

Όχι εκλεκτών με την έννοια των ικανών, αλλά με την έννοια των κομματικά, στην εκάστοτε κυβέρνηση, προσκείμενων. Η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με «εκλεκτούς» είναι μια διαδικασία, στην οποία έχουν λόγο δεκάδες άνθρωποι. Όχι επειδή τον δικαιούνται, αλλά επειδή η παραγοντοκρατική τους εμπειρία μπορεί να φανεί χρήσιμη στον εκάστοτε υπουργό ή και  πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με όσα γνωρίζουμε για τον προηγούμενο βίο του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ασκεί έντονες πιέσεις προκειμένου ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς να είναι πρόσωπο της επιρροής του. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι πιέσεις φτάνουν μέχρι τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η συγκεκριμένη γραμματεία είναι ιδανικό στέκι για κομματικές και φοιτητικές παρατάξεις και όλοι περίμεναν ότι ο κ. Παπαμιμίκος θα ήθελε να είναι εκείνος, που θα δώσει το χρίσμα.

 

Γνωστός για την παρασκηνιακή του δράση, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, πόστο από το οποίο παραιτήθηκε, όταν αποκαλύφθηκε, ότι μαζί με άλλα εκλεκτά στελέχη της παράταξης είχαν ιδρύσει αστική μη κερδοσκοπική με τίτλο «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης», ενώ ακολούθησε η ίδρυση και άλλων ανάλογων εταιρειών. Ο ρόλος του στην εκλογή πρυτάνεων στο ΠΑΜΑΚ έχει συζητηθεί στην πόλη και αποκαλυφθεί στις τοπικές εφημερίδες. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο 33χρονος Λαρισαίος έχει απασχοληθεί στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας, με αρχή «την επικράτηση της ουσίας και της πολιτικής επί της επικοινωνίας και της εικόνας».

Όπως αποκαλύπτει στο προσωπικό του μπλογκ «στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, που παραμένει σταθερά αγαπημένη μου ασχολία από την εφηβεία μου, όταν και ήμουν μέλος της εθνικής ομάδας παίδων.» http://papamimikos.blogspot.gr/p/blog-page.html